Blog

Wouter de Vries

“In mijn twintiger jaren kon ik alleen maar denken in termen van vrijheid en blijheid. Een soort Born-to- run euforie. Veel gereisd, hard gewerkt en tussendoor een volstrekt oninteressante studie Economie gedaan. Dat leefde toen nog helemaal niet bij mij. Ik was gewoon rood, idealistisch en recalcitrant. Een mooie tijd”.
Continue Reading

Wouter de Vries

Een markante man? Dat is Wouter de Vries jr. zeker. Op zijn CV staan bijvoorbeeld beroepen als houthakker, kibbutz volunteer en straatveger. Niet voor een weekje, maar voor ongeveer 10 jaar is hij werkzaam geweest in deze beroepen. Vol passie en idealisme.

Tegenwoordig is Wouter de Vries jr een veelvuldig gevraagd spreker. Daarnaast heeft hij een part-time dienstverband
aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Sinds 1992 doceert hij daar het vak dienstenmanagement. De colleges Dienstenmanagement zijn als het ware thuiswedstrijden voor Wouter, want de combinatie Amsterdam + Dienstenmarketing is hem op het lijf geschreven. Als auteur heeft hij maar

liefst 18 boeken op het gebied van marketing en management op zijn naam staan.
Zijn werk kenmerkt zich door “kritiek met een glimlach”. Hij durft te zeggen waar het op staat, maar ziet de lol van het leven zeker in. “Een geintje (op zijn Amsterdams) moet zeker kunnen!” Hij zet zijn gehoor met zijn interactieve manier van presenteren vaak op het verkeerde been. Hij snijdt thema’s aan die in bijna elke managementomgeving relevant zijn. De discussies zetten zich na zijn presentaties vaak voort. Momenteel heeft hij veel succes met het thema Blauwe bananen en vierkante meloenen.