Blog

Hans Ludo van Mierlo

Hans Ludo van Mierlo

Hans Ludo van Mierlo vertoeft al ruim 20 jaar in de top van het Nederlands bankwezen. Ook in de top van bestuurlijk Nederland heeft hij 20 jaar lang zijn steentje bij gedragen. Zo was hij parlementair redacteur, hoofd Communicatie van de Tweede Kamer en achtereenvolgens directeur Externe Communicatie en lobbyist van de NMB Bank, NMB Postbank Groep, ING Groep, Rabobank Groep en de Nederlandse Vereniging van Banken. Nog voor de financiële crisis in 2008 uitbrak, publiceerde hij zijn boek Gepast en ongepast geld; zoektocht naar het geweten van banken en andere financiële dienstverleners. Hij pleitte daarin met succes voor de invoering van een beroepseed voor bankiers. Het boek werd genomineerd voor de prestigieuze onderscheiding Managementboek van het jaar 2009.

In 2011 verscheen zijn boek Bankiers zweren bij geld waarin hij zich afvraagt of er sprake is van een cultuurverandering in de bankwereld.

Van Mierlo kan een maatwerk thema maken voor de Rabobank over de coöperatie. Hij zal vertellen over zijn ervaringen en wat de coöperatie precies inhoudt.