Blog

Lex Beins

Lex Beins

Lex Beins is een rasondernemer. Lex ziet kansen en weet meteen van aanpakken. Hij is ingenieur en heeft Technische Bedrijfskunde gestudeerd aan de Universteit Twente. In 1989 startte hij zijn eerste bedrijf in taalreizen. Hiermee was de basis gelegd voor diverse internationale ondernemingen, waaronder Reisbureau Beins. Reisbureau Beins is afgelopen jaren meerdere malen uitgeroepen tot het beste reisbureau van Nederland. Lex is tevens oprichter van Cheaptickets en is hiermee actief in 7 landen. Cheaptickets is sinds 2011 gefuseerd met Vayama.com, Vliegwinkel.nl en Budgetair.com, wat resulteert in de nieuwe organisatie Travix-International. Hierdoor zijn ze nu actief in 17 landen en hebben ze een omzet van meer dan 1 miljard dollar. Lex is momenteel binnen Travix-International een non-executive board member en aandeelhouder.

Daarnaast houdt Lex zich bezig met projectontwikkeling, IT ondernemingen, vastgoed en logistieke dienstverlening. Daarnaast is recent een Privat Equity onderneming opgezet, gericht op het participeren en verschaffen van smart capital aan groeiende en startende ondernemingen die de ambitie hebben om hun bedrijfstak te veranderen. Kortom een veelzijdig man, die in zijn presentatie verteld over de keuzes die hij heeft gemaakt en wat voor hem de basis was van zijn succes.

Lex heeft een duidelijke visie en geeft regelmatig lezingen. Hij wil graag duidelijk maken wat voor kansen er liggen en hoe hiermee om te gaan. Laat je inspireren door Lex Beins.