Blog

Marc Dijk

“Ik heb meer plezier en heb meer verbetering in mijn omzet ervaren vanaf het moment dat ik gestopt ben om te proberen te krijgen wat ik wil, en begonnen ben met het helpen van andere mensen bij het krijgen wat zij willen”
Continue Reading

Marc Dijk

“Professionals in sales moeten af en toe ingefluisterd worden over wat hun gedrag voor een effect heeft. Soms confronterend en altijd inspirerend. Authentieke gesprekken waarin verkopers de topprestaties leveren als het gaat om verbinding maken met prospects en klanten. – Marc Dijk, Grondlegger Bewust Willen Leren Doen”

Met zijn coach methodiek, boeken en keynote lezingen ondersteunt Marc salesmanagers en verkopers om ze op voorsprong te zetten door te helpen met een hun probleem waardoor ze minder verkopen dan iedereen wil. Ze zijn aangenomen om te verkopen, maar in werkelijkheid verdienen ze hun salaris en kosten niet terug. De problemen variëren van niet inspirerend genoeg zijn, geen afspraken kunnen maken tot het niet kunnen sluiten van de deal. Marc gebruikt zijn jarenlange praktijk ervaring en uitmuntende communicatie vaardigheden om managers en verkopers te confronteren met hun ineffectieve gedachtes (belemmerende overtuigingen).

“Gedachten hebben verkopers gebracht waar en wie ze nu zijn. Let op dus op hun gedachten”

In de meeste gevallen komt Marc op de werkplek, beurs of winkelvloer of reist mee met buitendienst mensen, in sommige gevallen nodigt hij verkoopteams of management teams uit op het “ruimte & rust doorbraak training centrum in Drenthe”. In deze vertrouwde omgeving werken verkoopteams onder begeleiding van Marc en zijn team aan een doorbraak in commerciële successen. Hij doet er alles aan om teams in beweging te brengen voor een beter resultaat