Blog

Raymond Janssen

Raymond Janssen

Raymond Janssen begon zijn carrière in de uitgeverij als redacteur en later als schrijvend journalist voor verschillende vak- en publieksbladen. Zijn stijl ontwikkelde zich door de jaren heen als prikkelend en helder. Sinds 2001 is hij zelfstandig ondernemer, eerst als tekstschrijver en redacteur, later als partner in het bedrijf Zus.je. Zus.je is een bureau voor online communicatie, dat ondernemers helpt bij het opzetten en invoeren van een social-mediastrategie. Het spreekt voor zichzelf dat trainingen daar een belangrijk deel van uitmaken.

Geleidelijk aan ging Raymond steeds meer trainingen verzorgen over het gebruik van sociale media. Eerst gaf hij die aan jonge journalisten, later ook aan ondernemers. Centraal staat daarbij de gedachte dat kennis delen het ondernemerschap makkelijker, interessanter én leuk maakt.

Raymond schrijft ook boeken. Ook in zijn lezingen en presentatie staat dat thema centraal, natuurlijk met de nadruk op het gebruik van onder meer Twitter, Facebook en LinkedIn.

In 2010 verschenen van zijn hand de boeken Kleine Twitter voor Dummies en Kleine LinkedIn voor Dummies. In 2011 kwam daar ook nog Kleine Facebook voor Dummies bij. Van die boeken zijn inmiddels ruim 20.000 exemplaren verkocht.