Blog

Robert Snel

Robert Snel

Robert Snel is Klantstrateeg

Als business ontwikkelaar & klantstrateeg adviseert, inspireert en begeleidt hij organisaties bij de ontwikkeling en verbetering van marketing en verkoop. Met zijn vernieuwende klantwaarde-methodiek stelt hij organisaties in staat om online en offline een onderscheidende herkenbare waarde-propositie te ontwikkelen en gericht te sturen op het begrijpen, bereiken, boeien en binden van klanten.

Middels innovatieve technieken en branchevreemde inzichten als Touchpointplanning, Customer Journey Mapping, Gamestorming, de Consultant You Experience en 360 Virtual Reality Journey’s realiseert hij op een creatieve en enthousiaste manier het gewenste succes.

Naast diverse relevante studies (van Kokschool tot Universiteit) neemt hij ruim 20 jaar management-, sales- en marketingervaring vanuit bank- & verzekeringswezen, chemische industrie en horeca mee. Zo heeft hij als oud-bankier vele bedrijven en ondernemers leren kennen en mogen analyseren. Vanaf 2008 is hij organisaties op een streetwise manier gaan adviseren, inspireren en coachen inzake marketing-/verkoopleiderschap. Als expert heeft hij meegewerkt aan het boek Shopping Tomorrow, examineert hij in het HBO-onderwijs en is hij lid van het ondernemerspanel van het financieel vakblad VVP.

De onderstaande diensten biedt hij aan:

ontwikkeling en implementatie business-/marketingplan

interim/vast marketing-/commercieelmanagement

quikscan & advies

concept- & ideeontwikkeling

workshops & lezingen