Blog

Roelof Hemmen

Roelof Hemmen

Roelof Hemmen, journalist, presentator, dagvoorzitter, interviewer en presentatiecoach.

Journalist, als leerling begonnen bij de Haagsche Courant, in bloed en bluswater als politie- en misdaadverslaggever, verslaggever bij De Telegraaf. Vervolgens verslaggever, politiek verslaggever en tenslotte presentator bij RTL Nieuws. Nu een van de anchors van de beste nieuwsrubriek van Nederland. En tegelijkertijd een anchor van BNR Nieuwsradio, door vakbroeders bekroond als Beste Radiozender van 2011, als presentator van BNR Roelof Hemmen. Autoriteit. Geloofwaardigheid. Betrouwbaarheid. Nieuwsgierigheid. Warmte. Betrokken afstandelijkheid. Journalistiek vakmanschap.

Dagvoorzitter, als je op TV komt, denkt iedereen dat je ook wel een congres kunt voorzitten, of een debat kunt leiden. Tja… De eerste keer was niet best, maar dat is alweer heel lang geleden. Dagvoorzitter zijn is een vak, dat vraagt om bijzondere vaardigheden. De interactie met een zaal, voelen wat er gebeurt. Leiderschap. Kennis van zaken. Onafhankelijk. Een snel verstand. Zelfvertrouwen. Inlevingsvermogen. Mensenkennis. Respectvol, maar scherp en kritisch. Humor. De wil om een evenement tot een succes te maken.

Interviewer, een op een. Of een op meer. Een ander mens laten stralen. Respect. Spannend. Scherpte. Zoeken naar het verhaal, naar de persoonlijkheid. Informeren. Communiceren.