VI On Tour

VI On Tour

 

Voetbal International in het theater nog spraakmakender

In een sfeervolle ambiance beleefde de theatereditie van het populaire voetbalprogramma Voetbal International zijn première in Schouwburg Kunstmin in Dordrecht. Het relatie- evenement, dat gesponsord werd door Rabobank Drechtsteden, werd door de organisatie, bezoekers en deelnemers als zeer geslaagd beschouwd. Dat was niet in de laatste plaats dankzij René van der Gijp, die zonder snorrende televisiecamera’s geen enkel blad voor de mond nam en dus menig voetbalprominent – spelers, bestuurders, trainers – vakkundig en soms spijkerhard op de hak nam. “Neem jezelf toch niet zo serieus man,” klonk zijn grootste verwijt aan de hoofdrolspelers uit de (inter)nationale voetbalwereld.

Doelstelling van VI on Tour, zoals het evenement officieel genoemd wordt, is geld in te zamelen voor goede doelen op regionaal niveau. De bekende gezichten van Voetbal International stellen, samen met de hoofdsponsor van het evenement, geld beschikbaar voor een aantal charitatieve instellingen. Bij de eerste editie in de historische schouwburg van Dordrecht mochten vertegenwoordigers van de stichtingen Het Dushihuis (kinderopvang) en Eboh (G-voetbal) als eersten een cheque in ontvangst nemen van Rabobank directeur Ad Boom.

Voordien had een bomvolle, sfeervol ingerichte zaal zich vermaakt met de discussies die zich aan tafel van presentator Wilfred Genee ontsponnen over thema’s als het Nederlands elftal, Feyenoord en Dirk Kuyt. Wat er precies gezegd werd, is bewaard gebleven tussen de muren van het mooie theater dat binnenkort de deuren sluit voor een 2 jaar durende renovatie. Met het moderniseren verdwijnen dan ook de vele sappige anekdotes en vileine opmerkingen die Van der Gijp, Hans Kraay jr en VI-redacteur Martijn Krabbendam plaatsten aan het adres van de Nederlandse voetbalwereld. De laatste verving Johan Derksen die verhinderd was wegens een zakelijke trip naar de VS. Niemand die ‘de snor’ gemist heeft, zo bleek achteraf. Zo boeiend was de avond geweest. Daartoe had ook het grote diner, dat voorafgaand aan de show in het theaterrestaurant plaats vond, bijgedragen. Onder muzikale begeleiding van Danny Vera, de zwart gekuifde en kleurrijk getatoeëerde leider van het huisorkest van VI op tv, netwerkte het aanwezige Dordtse bedrijfsleven er lustig op los. Na afloop van de spraakmakende theatershow, keerde Vera terug op podium en speelde hij tot het middennachtelijk uur nog vele muzikale klassiekers. De bezoekers genoten met volle teugen en wisten dat ze getuige waren geweest van een even gezellige als spraakmakende show.

Bekijk de website: VI On Tour